Waarom je nu juist wél aan zonnepanelen moet beginnen

We merken het dagelijks in onze praktijk. Veel mensen zijn ‘bang’ om nu de investering te doen.  Toch is het juist nú het moment om zonnepanelen aan te schaffen. Hoe dan?

Allereerst, en dat klinkt als een open deur: kies voor kwaliteit. Ga voor een professionele, InstallQ-gecertificeerde leverancier en dito montagebedrijf.

Laat je goed informeren of zonnepanelen voor jouw dak en jouw situatie geschikt zijn. Een gespecialiseerd bedrijf kan je een uitgebreid advies geven over hoe je het meeste rendement uit jouw dak haalt. Ga voor een organisatie die geen aanbetaling vraagt, zodat je zo min mogelijk risico loopt. En natuurlijk: kies een goede kwaliteit zonnepanelen mét een gedegen garantie.

Terugverdientijd
Verder is het zo dat, wettelijk bepaald, de terugverdientijd voor zonnepanelen nog steeds maximaal zeven jaar is. Het is even afwachten wat het volgende Kabinet hierover beslist. Met de stijgende energieprijzen heb je overigens je investering sneller terugverdiend.

Zolang de salderingsregeling er is (zeker tot 2025), is het interessant om zonnepanelen aan te schaffen. Bovendien dalen in sommige gevallen de prijzen, nu de vraag minder groot wordt.

Waardevermeerdering
De waarde van je huis vermeerdert echt met zonnepanelen. Veel kopers letten immers, terecht, op energielabels en verwachte investeringen als ze op huizenjacht gaan. En last but not least: zonnepanelen dragen bij aan een lager verbruik van fossiele brandstoffen. Een investering in de toekomst, ook voor de generaties na ons.

Meer weten?
Neem contact op met pvmonteur.nl voor een betrouwbaar advies en professionele levering, inclusief montage.

Bron: https://www.gelderlander.nl/geld/moet-je-nog-wel-aan-zonnepanelen-beginnen-als-er-iets-misgaat-ben-je-soms-heel-veel-geld-kwijt~a7f2db39/?cb=1378c4dcd1380f2a7ef1b882b14147a6&auth_rd=1

Deel dit bericht

Bekijk meer

blog

Zijn zonnepanelen nog rendabel?

Met de recente berichten over de geleidelijke afbouw van de salderingsregeling vanaf 2025, vraag jij je misschien ook wel af: “Is investeren in zonnepanelen nog steeds rendabel?”

blog

Waarom je nu juist wél aan zonnepanelen moet beginnen

Donkere wolken pakken zich samen boven de zonnepanelenmarkt. Althans, zo lijkt het. In de media verschijnen verhalen over het einde van de salderingsregeling, terugleveringskosten, het energienet en failliete zonnepanelenbedrijven.