Meer informatie

Thuisbatterij

De combinatie van een thuisbatterij met zonnepanelen is een ideale manier om je eigen opgewekte energie zoveel mogelijk te gebruiken. Dat kan oplopen tot maar liefst 80% extra zogeheten ‘zelfconsumptie’. En dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook gunstig wanneer je moet betalen voor het terugleveren van energie.

Energieopslag voor thuis

Kies je voor een thuisbatterij dan ben je bovendien onafhankelijk. Je kunt meer energie verbruiken. Bijvoorbeeld door tegelijkertijd je auto op te laden, te koken en de wasmachine aan te zetten. Zo kun je je eigen energieverbruik optimaal beheren en flexibel gebruikmaken van je apparaten.

Je kunt de thuisbatterij bovendien uitbreiden met een back-up. Zo ben je minder kwetsbaar bij stroomuitval. In noodgevallen is er altijd voldoende elektriciteit in je huis beschikbaar. Een veilige gedachte!

Zonlicht (opwekken energie)

Opgewekte energie
gaat naar de omvormer

De energie wordt
direct gebruikt (lamp)

De energie die niet
wordt gebruikt wordt
opgeslagen in de batterij

Thuisbatterij Goodwe en Kstar batterij

PV-monteur werkt met de merken GoodWe en Kstar, fabrikanten van omvormers en energiesystemen, waaronder thuisbatterijen. We kozen voor deze merken vanwege hun uitgebreide assortiment, kwaliteit en betrouwbaarheid. Bovendien hebben we goede ervaringen met het monitorsysteem dat, dankzij slimme functies en een algoritme, ervoor zorgt dat de energieprestaties zo optimaal mogelijk zijn. GoodWe en Kstar innoveren voortdurend, zodat de meest geavanceerde technologieën ingezet kunnen worden.

Zo haal je altijd het beste uit je batterij én draag je bij aan een verlaging van zowel de vraag naar fossiele brandstoffen als een vermindering van de CO2-uitstoot.

We adviseren je graag over welk merk voor jou het meest geschikt is.

Laadpaal met thuisbatterij

Een thuisbatterij in combinatie met een laadpaal voor elektrische voertuigen biedt je nog meer mogelijkheden. Want met een laadpaal kun je zowel elektriciteit van het net als  de opgeslagen energie in de thuisbatterij gebruiken. En dat betekent extra gemak! Je laadt je elektrische auto thuis op, op een moment dat voor jou het handigst is. En dat is ook nog eens een stuk voordeliger dan een openbare laadpaal!

Thuisbatterij zonder zonnepanelen

Nog geen zonnepanelen, maar wil je toch onafhankelijk je energie beheren? Ook dan is een thuisbatterij interessant voor jou. Zeker als je een dynamisch energiecontract hebt. Want dat biedt je de mogelijkheid om de energie op te slaan op de momenten dat de kosten laag zijn. Tijdens de piekuren ontlaad je de opgeslagen energie. En dat kan een flink voordeel betekenen!

Wat kost een thuisbatterij?

De kosten voor een thuisbatterij zijn van diverse factoren afhankelijk. Dat varieert van de gewenste capaciteit, de locatie, het merk, het type omvormer, de aansluiting, etc. Ons team vertelt je graag meer over de mogelijkheden in jouw situatie. En natuurlijk ook of de combinatie thuisbatterij met zonnepanelen en een laadpaal aantrekkelijk is voor jou.

Welk merk past bij jou?

Veelgestelde vragen

Als je graag onafhankelijk bent van het energienet, dan is een thuisbatterij een goede keuze.

Dit hangt af van je dagelijkse energieverbruik en de productiecapaciteit van je zonnepanelen.

Dit varieert per model, maar de meeste zijn ongeveer zo groot als een koelkast.

Gemiddeld tien tot vijftien jaar, afhankelijk van hoe vaak je hem oplaadt.

Onze klanten vertellen

We kunnen de voordelen van een thuisbatterij prima uitleggen, maar u hoort het vast ook graag eens van een ander!