Meer informatie

Subsidie zonnepanelen zakelijk

Voor mkb-ondernemers is er, onder bepaalde voorvallen, soms een zakelijke subsidie op zonnepanelen mogelijk, de SDE++-subsidie. Deze is speciaal in het leven geroepen voor grootschalige projecten. 

Sommige gemeenten of provincies hebben weer eigen subsidieregelingen. In bepaalde gevallen kunnen ondernemers – net als particulieren – profiteren van een verlaagd btw-tarief voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Het is raadzaam bij je lokale overheid te informeren naar de mogelijkheden die voor jou van toepassing zijn.

Belastingvoordeel zakelijke zonnepanelen

Mogelijk zijn er ook belastingvoordelen als het gaat om je totale pakket aan duurzaamheids-maatregelen. Voor kleinere bedrijven die investeren in zonnepanelen zijn er mogelijkheden om een deel van de investering af te trekken van de winst (Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek KIA).

De wet- en regelgeving op dit gebied én het subsidieklimaat veranderen voortdurend. Check de site van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) of neem contact met ons op voor de meest actuele informatie.