Zonnepanelen zakelijk

Het aanschaffen van zonnepanelen kan ook zakelijk interessant zijn. Overweeg je voor jouw bedrijf zonnepanelen? Slim! De zakelijke wereld evolueert snel en zonnepanelen zijn dé manier om voorop te lopen. Niet alleen omdat ze je bedrijf helpen duurzame stappen te zetten, maar ook omdat ze zich snel terugverdienen. Jouw energierekening daalt, terwijl je ecologische voetafdruk krimpt. In een wereld die steeds groener wordt, laat je met zonnepanelen zien dat jouw bedrijf de toekomst serieus neemt. Plus, in een markt vol concurrentie, is maatschappelijk verantwoord ondernemen dé manier om je te onderscheiden.

Duurzaam renderen

Door zelf energie op te wekken ben je minder afhankelijk van de fluctuerende marktprijzen. Hoewel de regels voor het terug leveren van energie voortdurend veranderen, is een investering in zonnepanelen nog steeds interessant. Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig en gaan vaak 25 jaar of langer mee, wat ze een langetermijninvestering maakt. Jouw bedrijfspand stijgt bovendien in waarde als het voorzien is van zonnepanelen. 

Dat is pas duurzaam renderen!

Veelgestelde vragen

Ja, ondanks schommelingen in regelgeving en subsidies blijft de aanschaf van zonnepanelen een goede langetermijninvestering.

Salderen is het verrekenen van de stroom die je terug levert aan het net met de stroom die je van het net haalt.

De salderingsregeling wordt de komende jaren niet afgebouwd, verdere details hangen af van toekomstige regelgeving.

PV-monteur biedt deskundige installatie, hoogwaardige materialen en uitstekende klantenservice. Zowel voor particulieren als voor bedrijven.

Zonnepanelen zakelijk aanschaffen

Investeren in zonnepanelen is niet enkel goed voor de planeet, maar kan ook financieel voordelig uitpakken. Er zijn mogelijk bepaalde fiscale voordelen, zoals investeringsaftrek en (SDE-)subsidies, die jouw investering nog aantrekkelijker maken. Vaak in combinatie met andere duurzame maatregelen, zoals laadpalen  en/of energieopslagsystemen. Houd daarbij rekening met de energiebesparingsplicht voor bedrijven en instellingen. En hoewel regelgeving, ook over het terugleveren van energie, fluctueert, blijven de voordelen voor bedrijven die groen denken stevig staan.