Laadpaal zakelijk

Is de aanschaf van een laadpaal ook zakelijk interessant? Veel ondernemers vragen zich dat af. We zetten de voordelen graag voor je op een rijtje.

De voordelen

Duurzaamheid en MVO
Door het plaatsen van laadpalen laat je als bedrijf zien dat je maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid serieus neemt. Dit kan bijdragen aan een positief imago en kan helpen bij het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen.

Fiscale voordelen
In sommige landen, waaronder Nederland, zijn er fiscale voordelen voor bedrijven die investeren in duurzame energieoplossingen, zoals laadpalen voor elektrische auto’s en/of zonnepanelen en energieopslagsystemen.

Interessant voor medewerkers en klanten
Met laadpalen op het terrein kunnen medewerkers en klanten hun elektrische voertuigen opladen terwijl ze werken of winkelen. Dit kan een extra stimulans zijn voor potentiële medewerkers of klanten om voor jouw bedrijf te kiezen.

Voordelen voor VVE´s
Ook voor Verenigingen van Eigenaren (VVE’s) kan de aanschaf van een laadpaal interessant zijn. Het biedt niet alleen gemak voor de bewoners, maar je kunt de laadpaal ook publiekelijk toegankelijk maken. Zo kunnen mensen uit de buurt er gebruik van maken tegen betaling. Dit biedt een mooie kans om als VVE extra inkomsten te genereren, waarmee je de vaste lasten kunt verlagen.

Toekomstbestendigheid
In de toekomst worden steeds meer elektrische voertuigen verwacht. Het hebben van een laadinfrastructuur is dan een belangrijke stap vooruit.

Besparing op brandstofkosten
Als je bedrijf elektrische bedrijfsauto’s heeft kan een eigen laadpaal aanzienlijke besparingen op brandstofkosten betekenen.

Waardevermeerdering van het pand
Laadfaciliteiten kunnen de waarde van je bedrijfspand verhogen en het aantrekkelijker maken voor toekomstige huurders of kopers.

Bijdrage aan milieudoelen
Door medewerkers en klanten de mogelijkheid te bieden om elektrisch te rijden, draagt je bedrijf bij aan de reductie van CO2-uitstoot en helpt het bij het behalen van nationale en internationale milieudoelen.

Semipublieke laadpaal

Bedrijven kunnen ervoor kiezen om andere gebruikers – dan je medewerkers en zakelijke relaties/bezoekers – te laten betalen voor het gebruik van de laadpaal, wat een nieuwe inkomstenbron kan genereren. Dit wordt ook wel een semipublieke laadpaal genoemd. Je kunt dus overwegen de laadpaal buiten kantooruren open te stellen voor publiek. Zo optimaliseer je het gebruik van de infrastructuur zonder dat dit de bedrijfsvoering verstoort.