Meer informatie

Subsidie op zonnepanelen

Helaas, er is geen directe subsidie voor zonnepanelen beschikbaar. Maar dat betekent niet dat je geen hulp kunt krijgen! Er zijn verschillende financiële regelingen die zonnepanelen nog steeds aantrekkelijk maken.

Bijvoorbeeld de Energiebespaarlening. Ook zijn er regelingen voor zelf opgewekte stroom, zoals saldering, de ‘subsidieregeling coöperatieve energieopwekking’ (SCE), en de postcoderoosregeling. Verschillende gemeenten en provincies bieden extra financiële steun, vooral als je zonnepanelen combineert met andere energiebesparende maatregelen of het verwijderen van asbest. Check snel hoe jouw gemeente en provincie deze zaken hebben geregeld, want de overheid bepaalt tot wanneer deze regelingen gelden. Wees er dus snel bij!

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een lening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringen voor hun eigen woning kunnen financieren. Ook huizenbezitters die ouder zijn dan 75 jaar of onvoldoende leenruimte hebben komen mogelijk in aanmerking voor deze lening. 

Meer weten over deze financieringsmogelijkheid?