PV Monteur

Piekbelasting

Piekbelasting ontstaat wanneer de vraag naar elektriciteit abrupt toeneemt, vooral ’s avonds tijdens drukke huishoudelijke activiteiten, wat het elektriciteitsnet kan belasten. Het beheersen ervan is belangrijk om een stabiele en betrouwbare energievoorziening te waarborgen en overbelasting te voorkomen.

Piekbelasting
Wat is piekbelasting

Wat is piekbelasting?

Piekbelasting treedt op wanneer de vraag naar elektriciteit plotseling sterk stijgt, vaak op specifieke tijdstippen zoals ’s avonds wanneer veel mensen tegelijkertijd thuis zijn en huishoudelijke apparaten gebruiken. Deze pieken kunnen leiden tot belasting op het elektriciteitsnetwerk die de normale capaciteit te boven gaat, waardoor het netwerk mogelijk overbelast raakt of inefficiënt wordt. Het beheersen van piekbelasting is belangrijk voor een stabiele en betrouwbare energielevering.

Slim organiseren van energie
Stabiele energievoorziening zonder overbelasting

Opslag batterijen om piekuren te vermijden

Opslag batterijen spelen een belangrijke rol bij het beheersen van piekbelasting in elektriciteitsnetwerken. Tijdens periodes van lage elektriciteitsvraag of hoge productie van hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen, slaan opslag batterijen overtollige elektriciteit op die anders verloren zou gaan. Deze opgeslagen energie kan vervolgens worden vrijgegeven tijdens piekuren wanneer de vraag naar elektriciteit hoog is. Op die manier helpen opslag batterijen om de belasting op het elektriciteitsnet te verminderen en dragen zo bij aan een stabiele energievoorziening zonder overbelasting van het netwerk.

Energieopslag
Opslag batterijen
Energieopslag, zonnepanelen en laadpalen inclusief montage
  • Jan
  • PV Monteur teamlid9
  • PV Monteur teamlid8

Van advies tot installatie, wij bieden een veilige en efficiënte overstap naar zelfvoorzienende energie.

Overcapaciteit zonnestroom

Overcapaciteit van zonnestroom ontstaat wanneer zonnepanelen meer elektriciteit produceren dan nodig is, vooral tijdens zonnige dagen. Dit kan leiden tot netcongestie en verspilling van energie.

Overcapaciteit zonnestroom

Energiemanagement

Energiemanagement is het georganiseerde beheer van hoeveel energie je gebruikt en produceert, met als doel kosten te verlagen, efficiënter te werken en bij te dragen aan duurzamere energie.

Energiemanagement

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Je vindt de meeste antwoorden in onze FAQ.

De voordelen van een opslag batterij zijn onder andere: verhoogde energiezelfvoorziening, lagere energierekeningen, bescherming tegen stroomuitval, en de mogelijkheid om opgeslagen energie te gebruiken tijdens piekuren wanneer elektriciteitsprijzen hoger zijn.

De benodigde capaciteit van een opslag batterij hangt af van je energieverbruik en hoeveel energie je wilt opslaan. Een installateur kan je helpen bij het bepalen van de juiste capaciteit voor jouw specifieke behoeften.

Een laadpaal levert stroom aan de batterij van een elektrische auto. De auto wordt via een laadkabel aangesloten op de laadpaal, die op zijn beurt is verbonden met het elektriciteitsnet. De stroom wordt door de laadpaal gereguleerd om veilig en efficiënt op te laden.

Ja, een laadpaal kan thuis worden geïnstalleerd, mits er voldoende ruimte en een geschikte elektrische aansluiting is. Het is belangrijk om voor een gecertificeerde installateur te kiezen zodat de laadpaal veilig en correct wordt geïnstalleerd.

Energieopslag voor thuis
We denken met je mee

Vrijblijvend adviesgesprek

Wil jij jouw energiebeheer optimaliseren en wil je informatie over zonnepanelen, opslag batterijen of een laadpaal? Neem dan gerust contact met ons, we denken graag mee in een passende oplossing voor jouw situatie. We helpen je graag efficiënter met energie om te gaan en te genieten van de voordelen die daarbij komen!

Neem contact op

‘Wat een net personeel, stelden zich netjes voor, legden uit wat er ging gebeuren. Via de buren het dak op, alles netjes opgeruimd en de buren ook tevreden. Erg tevreden en kan PV monteur van harte aanbevelen’

Jan van de Kraats

PV Monteur adviesgesprek

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.