Oplevering

Zonnepanelen per maand betalen

Wist je dat je je zonnepanelen ook per maand kan betalen? Dat is iets wat veel mensen aanspreekt. Je hoeft je spaargeld niet aan te spreken of de investering uit te stellen als je even wat krap bij kas zit.

Het is simpel: betaal je zonnepanelen – en andere duurzame investeringen – gewoon per maand, in handige termijnen. Het mooie is dat de besparing op je energiekosten  bijna altijd hoger is dan het maandbedrag. Dat betekent dat je vanaf dag één geld overhoudt. Waarom zou je wachten? Begin direct met verduurzamen en besparen.

In dit rekenvoorbeeld zie je hoe je direct kunt besparen met de financiering van zonnepanelen:

Stel je voor, een gezin van vier personen verbruikt gemiddeld zo’n 4000 kWh stroom per jaar. Als je hiervoor zonnepanelen koopt voor € 5400 dan levert je dit als snel ruim € 72 per maand op!

Prijs installatie

€ 5.400

Besparing per maand*

€ 130

Maandtermijn

€ 58

Voordeel per maand

€ 72

*O.b.v. een stroomprijs van € 0,39

Gebaseerd op een leenbedrag van € 5400 met een looptijd van tien jaar en een rente van 4,7%. De totale kosten van de lening zijn € 6.748

Helaas, er is geen directe subsidie voor zonnepanelen beschikbaar. Maar dat betekent niet dat je geen hulp kunt krijgen! Er zijn verschillende financiële regelingen die zonnepanelen nog steeds aantrekkelijk maken. Bijvoorbeeld de Energiebespaarlening. Ook zijn er regelingen voor zelf opgewekte stroom, zoals saldering, de ‘subsidieregeling coöperatieve energieopwekking’ (SCE), en de postcoderoosregeling. Verschillende gemeenten en provincies bieden extra financiële steun, vooral als je zonnepanelen combineert met andere energiebesparende maatregelen of het verwijderen van asbest. Check snel hoe jouw gemeente en provincie deze zaken hebben geregeld, want de overheid bepaalt tot wanneer deze regelingen gelden. Wees er dus snel bij!

Duurzaam gefinancierd

Onze partner Duurzaam Gefinancierd regelt deze speciale betalingsregeling voor jou. Je profiteert van een lage rente en betaalt eenvoudig in maandelijkse termijnen. Zo kun je meteen beginnen met besparen! Dit zijn de voordelen op een rij:

  • Vast maandelijks bedrag
  • Vaste lage rente, tien jaar vast
  • De installatie is meteen jouw eigendom
  • Extra aflossen kost niets extra
  • Geen afsluitkosten
  • Makkelijk online te regelen
  • Geen kleine lettertjes